Jednym z najpopularniejszych składników, przeznaczonych do przyrządzania galaret, jest żelatyna. Produkowana jest ona ze skór wieprzowych, a czasami także z kości wieprzowych i wołowych. Wiele osób nie może jej jeść, dlatego wśród nich wielkim powodzeniem cieszy się agar agar. Cena tego produktu jest nieco wyższa, niż żelatyny, ale za to jest on znacznie bardziej przyjazny dla użytkownika. Agar agar wytwarzany jest z wodorostów, jest zatem produktem w pełni wegetariańskim. Ma szereg przewag nad żelatyną, przede wszystkim tężeje już w temperaturze pięćdziesięciu stopni Celsjusza. Umożliwia on także tworzenie bardzo popularnych pianek, które są często stosowane w modnej obecnie kuchni molekularnej. Nie ma lepszego składnika do przyrządzanie deserów, niż agar agar. Cena tego produktu w sklepie Eco Skpep 24 jest na tyle atrakcyjna, że każdy powinien przetestować go we własnej kuchni i sprawdzić, czy faktycznie dalej warto stosować żelatynę.

Odzież jednorazowa do ochrony produktu i ciała
Odzież jednorazowa to rodzaj ubrań, która to od wielu lat z powodzeniem jest wykorzystywana, a dokładniej mówiąc, używana wszędzie tam, gdzie mamy do czynienia tak naprawdę z podwyższonymi wymaganiami np. higienicznymi, czy też dotyczącymi ochrony produktu. Jedną z doświadczonych, a co ważniejsze sprawdz...