Jednym z najpopularniejszych składników, przeznaczonych do przyrządzania galaret, jest żelatyna. Produkowana jest ona ze skór wieprzowych, a czasami także z kości wieprzowych i wołowych. Wiele osób nie może jej jeść, dlatego wśród nich wielkim powodzeniem cieszy się agar agar. Cena tego produktu jest nieco wyższa, niż żelatyny, ale za to jest on znacznie bardziej przyjazny dla użytkownika. Agar agar wytwarzany jest z wodorostów, jest zatem produktem w pełni wegetariańskim. Ma szereg przewag nad żelatyną, przede wszystkim tężeje już w temperaturze pięćdziesięciu stopni Celsjusza. Umożliwia on także tworzenie bardzo popularnych pianek, które są często stosowane w modnej obecnie kuchni molekularnej. Nie ma lepszego składnika do przyrządzanie deserów, niż agar agar. Cena tego produktu w sklepie Eco Skpep 24 jest na tyle atrakcyjna, że każdy powinien przetestować go we własnej kuchni i sprawdzić, czy faktycznie dalej warto stosować żelatynę.

Wytrzymałe ubrania zgodne z normami BHP
Zakłady przemysłowe czy produkcyjne, muszą spełniać określone standardy bezpieczeństwa i higieny w miejscu pracy, niezbędne akcesoria dla pracowników, z tego obszaru, znajdziemy w ofercie hurtowni online, o nazwie MMG. Obuwie i odzież BHP (Poznań) to jedne z najchętniej wybieranych kategorii sprzedażowych,...